Учител на ДЖУНИЪР АЧИЙВМЪНТ БЪЛГАРИЯ отличен за
„УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА” 2007 от Световната организация

Ежегодно JA Worldwide, световната организацията за икономическо и бизнес образование, награждава най-изявените в сферата на предприемаческото обучение учители от цял свят с приза „Учител на годината”. За първи път тази година Джуниър Ачийвмънт България взе участие в конкурса, като номинира Мита Дончева Георгиева, дългогодишен преподавател в Националната финансово-стопанска гимназия в София, която работи активно по програмите на Джуниър Ачийвмънт България вече 10 години, от самото начало на създаването на фондацията в България.

Г-жа Мита Георгиева бе отличена като „УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА” за 2007 г. измежду многото номинации от повече от 70 страни. Наградата е създадена, за да отличи учители, доказали се с своята работа и поведение, стремеж към висок професионализъм, ефективност в преподаването и иновативен подход.

Второ и трето място в конкурс взеха Пола Лийч от Белфаст, Северна Ирландия и Кони Фур от Каролтън, Тексас, Съединени Америански Щати.

„Благодарим на Мита, Пола и Кони за превъзходната им работа с учениците. Поздравяваме ги за това, че са се посветили на това да образоват младите хора и подкрепяме усилията им да им помогат да ценят свободната инициатива, бизнеса и икономиката.”

Дейвид Черноу, Президент и изпълнителен директор на JA Worldwide.