Чуйте г-н Арсов по Хоризонт.Затвори

ул. Розова долина № 1
София 1421
тел.  (02) 866 20 13
факс (02) 866 13 09
Национална финансово-стопанска гимназия
100 години

Среща на поколенията - 25.02.2013 г.


По повод честването на стогодишния юбилей на Национална финансово-стопанска гимназия на 25.02.2013г. от 17:00 часа се проведе Среща на поколенията в аулата на училището. За отбелязването на празника бяха поканени бивши възпитаници и учители, които имаха удоволствието да се насладят на тържествената програма, подготвена от учениците на НФСГ.

Срещата на поколенията започна с презентация за миналото и настоящето на училището, представена от г-н Арсов, бивш ученик и дългогодишен директор на НФСГ. Представени бяха и извънкласните дейности и клубове, които спомагат за професионалното и личностното развитие на учениците. Присъстващите имаха възможност да чуят спомени на бивши учители и ученици от времето, прекарано в „Червената сграда със кулата …“, както и слово, послание от сегашните възпитаници за бъдещи юбилейни срещи. Тържествената програма завърши с художествено представление, изготвено от талантите на гимназията, което включваше рецитал на стихотворение в духа на стогодишнината на НФСГ, изпълнения на пиано и на китара, както и народни песни с участието на именитата певица Гуна Иванова.

Срещата на поколенията завърши с коктейл, на който гостите и участниците имаха възможност да споделят впечатления от това паметно събитие, свързващо миналото и настоящето на Национална финансово-стопанска гимназия.

Магдалена Маринова
11 а клас

Галерия

В аулата се събират участниците.
Начало на тържествената Среща на поколенията. Участват настоящи и бивши ученици.
Тържеството започва с химна на НФСГ.
Водеща на тържеството е Магдалена Маринова от 11 а клас
Почетни гости са проф. Тодор Вълчев, бивш ученик на гимназията, и внучката на първия директор на гимназията д-р Нейчо Иванов .
Иван от 10 г. презентира работата на младежките клубове днес.
Проф. Вълчев вълнуващо разказва за своите ученически години. Той бе удостоен с почетен медал 100 години НФСГ
Изпълнение на Гуна Иванова и двете й внучки.
   

Видео

Обръщение на Магдалена Маринова - 11а

Златина - 11 клас, чете свое стихотворение, посветено на гимназията

нагоре

към началото на сайта

webmaster


2013-02-25
2013 © Национална финансово-стопанска гимназия - София