Стандарт за бизнес етикаНФСГ е първото учебно заведение, приело стандартите за бизнес етика  на Българския форум на бизнес лидерите

Това стана известно по време на гостуването на Председателя  на Българския форум на бизнес лидерите - г-н Максим Бехар. Пред г-жа Антоанета Войкова – представител на МОН, директора на гимназията – г-н Иван Арсов, преподаватели и представители на учебно-тренировъчните фирми, г-н Бехар разказа какъв трябва да бъде добрият предприемач и защо е необходима етиката в бизнеса.

На всяка учебно-тренировъчна фирма, работеща по Българо-австрийския образователен проект, и на всяка ученическа компания, работеща по образователна програма на Джуниър ачийвмънт, както и на Клуба по бизнес етика, той подари по един Стандарт   на Българския форум, който е асоцииран с международния форум на бизнес лидерите на Принца на Уелс, с пожелание за по-добро професионално израстване и развитие. Гостът не пропусна да даде един екземпляр и на г-н Арсов, като шеговито му напомни, че и той не бива да забравя правилата в бизнеса.

А сега остава само да се надяваме, че един ден този стандарт ще бъде определящ в икономиката и ще се спазва от всеки, защото, както според думите на  г-н Бехар: “Бизнес етиката е метод да печелим пари прозрачно”.

Яна Пиперевска 8к3

назад